Online Version - Abmelden / Unsubscribe

ARAMT Special Newsletter on Eurociett
26 martie 2012
ADUNAREA GENERALĂ EUROCIETT
Pe 22 martie 2012 a avut loc Adunarea Generală a membrilor Eurociett.
Agenda de lucru AGA Eurociett a inclus :
- Rapoarte și discuții despre situația implementării Directivei UE privind munca temporară la nivel european
- Update legislativ asupra măsurilor de susținere a implementării Directivei (definirea poziției Eurociett privind aceste măsuri)
- Situația dialogului cu reprezentanți ai Comisiei Europene pentru Ocuparea Fortei de muncă.
Pentru mai multe informații despre strategia UE de stimulare a ocupării forței de muncă, accesați
http://ec.europa.eu/social/
- Parteneriatul cu uniunile sindicale europene în proiecte comune privind stimularea ocupării forței de muncă
Între 23 și 25 mai 2012 va avea loc conferința anuală Ciett, la Londra.

IMPLEMENTAREA DIRECTIVEI UE PRIVIND MUNCA TEMPORARĂ
   Președinta Eurociett, Annemarie Muntz, a declarat recent că transpunerea Directivei UE privind munca temporară este momentan inegală în Europa. Eurociett regretă întârzierea unor state membre în suspendarea unor restricții sectoriale care limitează activitatea agenților de muncă temporară.
Raportul Eurociett ”Adaptarea la schimbare” a fost prezentat delegaților Comisiei Europene prezenți la dialogul inițiat cu scopul de a găsi soluții pentru stimularea creării de noi locuri de muncă. Raportul argumentează ideea conform căreia industria europeană de muncă temporară deține abilitatea și expertiza de a reduce numărul tinerilor șomeri prin crearea de locuri de muncă altfel inexistente. Serviciile de muncă temporară oferă un punct de trecere spre piața muncii și contribuie la formarea vocațională precum și la experiența profesională a celor care sunt la începutul carierei.

DIALOG SOCIAL CU EUROCIETT LA ATENA
Eurociett a fost reprezentă luna aceasta în Grecia de catre Michael Freytag în cadrul unor dezbateri purtate cu reprezentanți ai partenerilor sociali greci privind măsurile de facilitare a cooperării dintre serviciile publice și cele private de pe piața muncii. S-au discutat măsuri de reformare a pieței muncii din Grecia, în vederea flexibilizării ca soluție la criza profundă care afectează piața de muncă elenă.
RAPORTUL ECONOMIC EUROCIETT 2012
 Conform Raportului Economic Eurociett 2012, rata medie de penetrare a sectorului de muncă temporară din Europa a fost de 1,6% în 2010, ceea ce arată o creștere față de rata de 1.4% înregistrată în 2009, dar inferioară ratei de 1,7% din 2008. Această medie ascunde diferențe enorme de la o țară la alta, la o extremă aflându-se Grecia, cu o rată de penetrare de 0,1%, în timp ce la cealaltă extremă se situează Marea Britanie, cu o rată de 3%. Piețele dezvoltate din Europa de Vest, și anume Marea Britanie, Franța, Germania și Benelux se poziționează toate deasupra mediei, în timp ce piețele din Estul și Sudul Europei înregistrează rate sub media europeană.
Datele statistice din acest raport nu sunt actualizate pe 2011 sau pe 2010.
În România, rata de penetrare a fost de 0,8% în 2010, în creștere cu cel puțin 2 procente față de anul precedent, ceea ce ne plasează în vecinătatea Sloveniei și a Estoniei . Ne urmează pe lista descrescătoare Letonia, Bulgaria, Grecia, Rusia.

Asociatia Romana a Agentilor de Munca Temporara este membra Eurociett. 
Online Version
Abmelden / Unsubscribe
Angaben zum Impressum / Imprint and Legal NoticeSend your own newsletters